Monitoren

Wees als eerste op de hoogte is bij problemen en stilstand van uw BizTalk-omgeving
Monitoring Banner
monitoring-intro

Rock solid-toezicht voor uw BizTalk-omgeving, punt.

BizTalk360 is van de grond af opgebouwd om omgevingen beschikbaar te houden, bij alle uitdagingen die zich kunnen voordoen bij het toezicht op een middleware-platform zoals BizTalk Server. Traditionele monitoring-oplossingen bieden Plug-Ins of Management Packs die gebruikt kunnen worden voor het monitoren van fundamentele aspecten van BizTalk. BizTalk360 dekt, zowel in de breedte als in de diepte, monitoring van uw BizTalk-omgevingen, met inbegrip van externe factoren als SQL Server, SQL-instances, Web endpoints, databasequeries etc.

monitoring-nonevents

Monitoren van non-events

Wat gebeurt er als u het bericht dat u periodiek verwacht niet ontvangt? (Voorbeeld: een factuur van een zorgverzekeraar, een financiële transactie, een verzekeringsclaim, etc.)

BizTalk360 helpt u bij het controleren van non-events op diverse vlakken in uw BizTalk-omgeving. Dit noemen we Data Monitoring en werkt met de MessageBox, Tracking, BAM, EDI, ESB en het ontvangen van en verzenden door poorten. U kunt dit controleren door middel van flexibele tijdwindows. Voorbeeld: controle kan elke 15 minuten, 1 uur, einde van de werkdag, elke dag in de week of zelfs specifieke dagen van de maand.

Setup in 5 minuten

We hebben het echt makkelijk gemaakt om het monitoren van BizTalk-omgevingen te configureren.

video Bekijken
Monitoring BizTalk

Goed doordacht door Monitoring dashboards

BizTalk360 wordt geleverd met 2 verschillende Monitoring dashboards. Één met een hiërarchische boomstructuur voor artefacten (Receive Locations, Send Ports, SQL jobs, NT services etc.), status monitoring waar de nodes gebruik maken van kleurcodering (groen, geel en rood). Het andere dashboard bevat een kalenderweergave met drill-downoptie voor non-eventsmonitoring, waarbij dag/tijd-slots kleurgecodeerd zijn in groen en rood. De dashboards worden realtime bijgewerkt, waardoor het gemakkelijk is om eventuele problemen te lokaliseren.

Ontvang notificaties via verschillende kanalen

Out-of-the-box ondersteunt BizTalk360 email, SMS, Windows Event Viewer, HP Operation Manager, Slack en ServiceNow (deze lijst wordt continue uitgebreid). BizTalk360 bevat ook een krachtige (doch eenvoudig te gebruiken) SDK om uw eigen notificatiekanalen te bouwen. Voorbeeld: wanneer een alarm wordt getriggerd, voer dan een PowerShell-script uit of roep een REST endpoint aan, etc. U kunt zelfs verschillende notificatiekanalen gebruiken voor verschillende prioriteiten. Bijvoorbeeld: gebruik SMS voor dringende meldingen.

monitoring-channels
monitoring-export-import

Exporteren en importeren van monitoring-configuraties tussen verschillende omgevingen

U heeft hard gewerkt om de monitoring configuratie te testen in bijvoorbeeld de UAT- of Staging-omgeving. Nu wilt u die configuratie overzetten naar de productieomgeving. Moet dat allemaal handmatig? Gelukkig niet! BizTalk360 maakt het u supereenvoudig om de configuratie over te zetten naar Productie.

Gemonitorde artefacten

Alles wat u dient te monitoren om een gezonde BizTalk-omgeving te garanderen

 • biztalk artifacts
  Receive Locations
 • biztalk artifacts
  Send Ports
 • biztalk artifacts
  Orchestrations
 • biztalk artifacts
  Host Instances
 • biztalk artifacts
  Service Instances
 • biztalk artifacts
  Web Endpoints
 • biztalk artifacts
  Database Queries
 • biztalk artifacts
  CPU/Memory
 • biztalk artifacts
  NT Services
 • biztalk artifacts
  Event Logs
 • biztalk artifacts
  Disk Space
 • biztalk artifacts
  SQL Jobs
 • biztalk artifacts
  MBV Reports

Automatisch herstellen van foutsituaties

BizTalk360 kan u niet alleen op de hoogte brengen van verstoringen: het is ook in staat om status-gerelateerde foutsituaties automatisch te herstellen. Laten we een voorbeeld nemen: U maakt gebruik van een FTP Receive Location om factuurberichten te pollen op een FTP-server. Wanneer er periodiek een verbindingsfout optreedt, dan zal de Receive Location zonder enige melding worden uitgeschakeld. In dit scenario kan BizTalk360 deze foutsituatie melden aan de relevante teams. Daarop aansluitend kan BizTalk360 de gestopte FTP Receive Location ook automatisch herstarten. Geen telefoontjes meer midden in de nacht naar uw Support-team, alleen maar om een Receive Location te starten.

biztalk monitoring-recovery
biztalk monitoring-struggle

Geen geworstel met algemene monitoring producten

We hebben organisaties weken- tot maandenlang zien worstelen met de configuratie van Microsoft SCOM of vergelijkbare BizTalk monitoring oplossingen. Normaal gesproken begrijpt het SCOM team BizTalk niet, en vice versa. Het is niet eenvoudig om iemand te vinden die beide producten begrijpt. BizTalk360 is ontworpen met eenvoud in het achterhoofd. U zult in no-time up-and-running zijn met agentless-technologie.

Probeer gratis gedurende 14 dagen

We are using BizTalk360 on a day to day basis for operating and monitoring our BizTalk environment. Most used features contain the Monitoring and Notification capabilities and the Analytics capabilities which were introduced in version 8. However, what I like most is that the people behind BizTalk360 are very dedicated to their product and the customers who are using it on a day to day basis. Their support responsiveness is really outstanding!
steef
Nicolas Smolders Responsable des Services Applicatifs chez Ores